Контактна інформація: моб.+380(67)783-18-52, +380(67)370-22-11, тел/факс (0382)795-801, info@birzha.km.ua

УЕБ застосувала санкції до восьми учасників-порушників торгів у секції «Необроблена деревина»

10.02.2023

УЕБ застосувала санкції до восьми учасників-порушників торгів у секції «Необроблена деревина»

Дотримання чинного законодавства, правил торгівлі, вимог нормативно-правових документів - є головними засадами роботи Української енергетичної біржі. Тому, біржа здійснює постійний моніторинг учасників ринку стосовно виконання сторонами своїх зобов’язань до укладених договорів, правил торгівлі та регламенту.

Рішенням від 9 лютого поточного року Біржовий комітет був вимушений застосувати санкції до восьми учасників-порушників, які брали учать у торгах в секції «Необроблена деревина та пиломатеріали», зокрема через не виконання своїх зобов’язань з розрахунків та приймання необробленої деревини за договорами купівлі-продажу, що були укладені за результатами аукціонів, які відбулися 15, 27 вересня, 11, 13 жовтня, 1, 10, 21 листопада 2022 року.

Всі вісім учасників-порушників не будуть допущені протягом одного місяця до участі у біржових торгах (аукціонах) ініційованих лісовими господарствами Хмельницької області.

Біржовий комітет наголошує, що застосування санкцій є вимушеною мірою для забезпечення відкритості, прозорості та конкуренції торгів. Для недопущення виникнення подібних ситуацій у майбутньому усім учасникам необхідно суворо дотримуватися правил торгівлі та своїх зобов’язань до укладених договорів.