Контактна інформація: моб.+380(67)783-18-52, +380(67)370-22-11, тел/факс (0382)795-801, info@birzha.km.ua

УЕБ застосувала санкції до учасників-порушників торгів у секції «Необроблена деревина»

08.11.2023

Дотримання чинного законодавства, правил біржової торгівлі, вимог нормативно-правових документів - є головними засадами роботи Української енергетичної біржі. Тому, біржа здійснює постійний моніторинг виконання учасниками торгів своїх зобов’язань за укладеними договорами, відповідно до правил біржі та регламенту.

Рішенням від 7 листопада поточного року Біржовий комітет прийняв рішення про застосування санкцій до десяти учасників, які брали учать у торгах в секції «Необроблена деревина та пиломатеріали», зокрема через не виконання своїх зобов’язань з розрахунків та приймання необробленої деревини за договорами купівлі-продажу, що були укладені за результатами аукціонів, що відбулися 31 березня, 19 травня, 6, 12 червня, 18, 25 липня та 4 вересня 2023 року.

До учасників-порушників застосовані фінансові санкції у вигляді штрафу. Також до одного учасника застосовано адміністративну санкцію у вигляді зупинення допуску до біржових торгів (аукціонів) з продажу, які будуть ініційовані продавцем Івано-Франківської області терміном на 3 місяці.

Біржовий комітет наголошує, що застосування санкцій є вимушеною мірою для забезпечення відкритості, прозорості та конкуренції торгів. Для недопущення виникнення подібних ситуацій у майбутньому усім учасникам необхідно суворо дотримуватися зобов’язань за укладеними договорами.