Контактна інформація: моб.+380(67)783-18-52, +380(67)370-22-11, тел/факс (0382)795-801, info@birzha.km.ua

Онлайн платформа “Факторинг - Хаб”

2020-11-02

За роки роботи електронної системи Прозорро.Продажі стало чітко зрозуміло, що участь у тендерах відкриває для малих та середніх підприємців хороші перспективи. Проте, часто, ці перспективи так і залишаються лише потенційними. Причиною цьому є тривалі строки оплати,а саме відстрочка платежу на державних тендерах, яка може складати від 30 днів і більше.Саме для вирішення цієї проблеми, було запущено пілотний проект, який дозволяє бізнесу отримати замовлення від держави та гарантовану швидку оплату. Торговий факторинг - чудова альтернатива кредиту та зручний інструмент управління дебіторською заборгованістю.
Онлайн платформа “Факторинг - Хаб” дозволяє полегшити отримання фінансової послуги постачальнику і є абсолютно безкоштовною. Підприємцю необхідно:

  • зареєструватися
  • до участі в тендері та подачі пропозиції, вказати за яким тендером він бажає отримати фінансування
  • сформувати заявку

Заявка розсилається банкам та фінансовим компаніям, які в свою чергу, надають підприємцю свої пропозиції щодо умов факторингу. Пропозиція банку передбачає надання безрегресного факторингу( банк(фактор), приймає на себе усі ризики несплати замовником (покупцем)),отримання фінансування(до 98% від суми/послуги наданої замовнику)). Зверніть увагу, що на відміну від кредиту, банк не вимагає від постачальника гарантій чи зстав, а лише бере комісію від суми договору.Підприємець, в свою чергу, може прийняти найвигіднішу або ж відхилити усі запропоновані пропозиції.

Цілі проекту “Факторинг - хаб”, насправді, дуже амбітні. Створення такої онлайн-платформи дозволить МСП розширити коло стандартних способів фінансування, що в результаті, дасть можливість постачальнику не перейматися через відсутність оборотних коштів для забезпечення замовлення. Із послугою факторингу останній, по суті, продає свою дебіторську заборгованість. Завдяки механізму роботи платформа “Факторинг - Хаб” об'єднує МСБ, ринки збуту та джерела фінансування МСБ. До того ж, розвиток таких автоматизованих  онлайн платформ забезпечує простий доступ до ключових ресурсів та ринків збуту для МСП, що дуже важливо в контексті подолання негативних наслідків, спричинених обмежувальними заходами для запобігання поширенню COVID - 19.

Факторинг у Прозорро - ще один крок назустріч підприємцям малого та середнього бізнесу, які отримують більше можливостей у держзакупівлях, завдяки доступнішому фінансуванню.