Контактна інформація: моб.+380(67)783-18-52, +380(67)370-22-11, тел/факс (0382)795-801, info@birzha.km.ua

Продаж геонадр, відтепер, здійснюється через ЕТС Прозорро.Продажі

2020-11-02

Прозорро.Продажі - ефективна та працююча система, як, регулярно, розширює свої межі. З недавнього часу, держгеонадра повністю перейшли на роботу з ProZorro.Sale і сьогодні продаж геонадр здійснюється за допомогою електронних аукціонів. За словами очільника Держгеонадр Романа Опімаха: ”такий механізм роботи себе цілковито виправдав”. З актуальним переліком виставлених лотів Ви завжди можете ознайомитися на сайті товарної біржі “Подільська”

Який же принцип проведення таких аукціонів?

Держгеонадра задіяна лише на етап підготовки об’єктів до аукціону в електронній торговій системі та передачі пакетів аукціонної документації на платформу Prozorro. Таким чином, Держгеонадра не можуть впливати на безпосередню роботу Prozorro.Sale, скасовувати проведення аукціону чи призупиняти його, як це могло статися у разі застосування молоткового принципу.

Якщо ж говорити про ефективність роботи електронної торгової системи Прозорро.Продажі у цьому напрямку, то за 2020 рік оголошено 5 аукціонів та виставлено понад 40 ділянок. Два аукціони вже відбулося, продано 20 ділянок, а ціна деяких лотів зросла у 10, а в деяких випадках і в 100 разів. Під час останнього аукціону, де на продаж було виставлено 8 ділянок, загальна стартова ціна лотів зросла з 3 млн грн до 32 млн грн.Ці кошти поповнять державний бюджет України.

Чи перспективно сьогодні видобувати корисні копалини?

За словами очільника Держгеонадр,найпопулярнішими та найбільш затребуваними є різні види неметалічної сировини, які використовуються, переважно, у будівництві, а також підземні води. Що ж стосується значних капітальних інвестиційних проектів, створення великої кількості робочих місць, пов'язаних з розробкою того чи іншого родовища - це паливно - енергетичні ресурси, які відносяться до стратегічних та критичних ресурсів.
Одночасно, достатньо високим є попит на видобуток металевих руд. Останнім часом зростає популярність рідкісних та рідкоземельних металів. Унікальні властивості цих корисних копалин високо ціняться у літакобудуванні, приладобудування, виготовленні медичного обладнання, хімічній промисловості та енергетиці.

Якщо Вас цікавлять активи Держгеонадр і Ви бажаєте прийняти участь в електронному аукціоні, реєструйтеся на майданчику Прозоро.Продажі. Пам'ятайте, що інформація про оголошені торги ідентична на усіх електронних майданчиках, тому обирайте, грунтуючись на власних побажаннях та за зручністю користування.